Zile Libere 2019 Romania

In ceea ce priveste tara noastra, cele mai multe sarbatori sunt legate de calendarul religios. Fiind foarte precis in acest aspect, calendarul ortodox interzice sa lucram in aceste zile de sarbatoare, precum si in zilele de duminica. Multe dintre aceste sarbatori fac ocazia diferitelor festivitati si activitati, depinde bineinteles de fiecare oras, regiune cum se organizeaza. Daca vorbim de mediul rural, diferitele sarbatori dau nastere la festivaluri agropastorale, ce aduc bucurie si buna dispozitie populatiei.

Fiecare cetatean, mai ales angajatii mediurilor publice sau private, asteapta cu nerabdare fiecare zi libera ce urmeaza in calendar. Ba mai mult, pentru unii apare o mai mare placere si chef de munca atunci cand urmeaza o zi libera. Nici nu se termina bine un an calendaristic curent, ca ne interesam sa vedem cate zile libere in 2019 vom avea.

Sarbatori legale Romania si zile libere 2019

Zile Libere 2019

Iata ca va propunem sa descoperiti in fiecare an, lista sarbatorilor legale si a zilelor libere pentru anul urmator. Astfel, zile libere 2019 vor fi in numar de 14, dintre care 11 vor fi in timpul saptamanii. In ultimii ani s-au alaturat listei sarbatorilor ca si Craciunul sau Pastele, diferite zile care pentru natiune inseamna ceva anume, sau la data carora s-au intamplat evenimente de seama.

Pentru majoritatea, fiecare sarbatoare si zi libera implicit, aduce bucurie, relaxare in afara biroului, motiv de calatorie, participarea la diferite activitati organizate sau pur si simplu timp petrecut alaturi de familie. Exista si critici ca in orice domeniu sau subiect, ce spun ca aceste pauze in ritmul obisnuit induc oamenilor o stare de leneveala, si lipsa a chefului de a munci. Practic, ne face placere sa somam, si daca s-ar putea am avea numai zile libere.

Lucrurile nu stau chiar asa. Sa luam ca exemplu 1 Iunie, zi declarata si votata libera din anul 2017. 1 Iunie este Ziua Internationala a Copiilor, motiv de mare bucurie printre cei mici, dar si cei mari. Daca pana acum cu ocazia acestei zile, se organizau numeroase festivitati destinate copiilor si cu copii, incepand cu anul 2017 si parintii acestora se vor bucura alaturi de ei. Este o zi destinata familiei, o alegere buna pentru cei care au copii, muncesc foarte mult si ajung sa petreaca doar week-end-urile impreuna sau nici acelea.

Dupa cum puteti vedea, pe langa ora exacta in Romania si ora pe Glob, aplicatia Ora-exacta.info va propune o lista completa de zile libere 2019, incepand ca de fiecare data chiar din prima zi a Noului An si terminand cu Sarbatoatea Craciunului. In fiecare an ne bucuram de mai multe sau mai putine momente de odihna, deoarece nu toate sarbatorile legale cad in timpul saptamanii.

Mini-vacante de zile libere 2019 in Romania

Deoarece difera in fiecare an ziua din saptamana in care cad o anumita sarbatoare, in ultimii ani, tot mai multi romani au ales sa petreaca mini concedii. Astfel, daca avem Joi o zi libera, cu siguranta ne vom lua si ziua de vineri concediu, obtinand astfel 4 zile de relaxare sau distractie. Pentru bugetari de obicei se face punte, urmand a recupera acea zi in plus. Important este ca majoritatea dintre romani se poate bucura de aceste zile libere.

Exista si mai putin norocosi, care activeaza in anumite domenii, unde activitatea nu poate fi intrerupta, precum alimentatia publica, unitatile sanitare, pompieri, politia, etc.